Categories
Χωρίς κατηγορία

Τελετή Αποφοίτησης

Το πρωί της 25ης Ιουνίου το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του για να αποχαιρετήσει τα παιδιά της Γ΄ γυμνασίου που μετά από τρία χρόνια φοίτησης στο Γυμνάσιο Σορωνής, ανοίγουν τα φτερά τους για το Λύκειο. Το πάρτυ αποφοίτησής τους που οργανώθηκε από τα ίδια τα παιδιά με την συνεργασία της Διευθύντριας, των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων, τα είχε όλα: μουσική, τραγούδια, χορό, αλλά και αρκετή συγκίνηση.

Ο μπουφές με τα εδέσματα προσφέρθηκε από τους ίδιους τους μαθητέςτου σχολείου

Τους απόφοιτους αποχαιρέτησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών του σχολείου η διευθύντρια κα Αικατερίνη Δογιάμα , η υποδιευθύντρια κα Αυγουστή Δέσποινα και εκ μέρους των γονέων ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κος Βασίλης Μοσκιού , ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν ο υπέροχος αποχαιρετιστήριος λόγος των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου που εκφώνησαν , η μαθήτρια Καλογιάννη Γεωργία πρόεδρος 5μελούς του Γ1 και ο μαθητής Αλεξίου Σακελλάριος –Παντελεήμων πρόεδρος 15μελούς.

Αγαπητά μας παιδιά,

Έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσετε το Γυμνάσιο και να ανοίξετε τα φτερά σας για το μεγαλύτερο σχολείο, το Λύκειο.Να θυμάστε ότι το ταξίδι της γνώσης είναι κοπιαστικό και πολλές φορές έχει εμπόδια. Αλλά οδηγεί στο όνειρο.Μη φοβηθείτε τις δυσκολίες, μην σας κάμψουν τα εμπόδια. Ταξιδέψτε μακριά, κυνηγήστε το όνειρό σας και δώστε του ζωή.Λένε πως οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι. Λένε πως κάθε αποχαιρετισμός είναι ένας αποχωρισμός, σηματοδοτεί μια διαδικασία που μας δείχνει ότι κάτι τελείωσε. Λένε πως τα λόγια είναι δύσκολο ν’ αποτυπώσουν τα συναισθήματα της στιγμής.
Μέρες σαν τη σημερινή μένουν πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Στο μέλλον, πολλές φορές θ’ ανατρέξετε με νοσταλγία στα σχολικά σας χρόνια για να ζωντανέψετε μνήμες και στιγμέςπου ζήσατε με τους συμμαθητές σας και τους καθηγητές σας.
Μέρες σαν τη σημερινή προκαλούν σε όλους μας μια γλυκόπικρη συναισθηματική φόρτιση. Σήμερα όλα είναι διαφορετικά.
Συνηθίζεται σε στιγμές σαν κι αυτές, που ολοκληρώνεται ένας κύκλος εκπαίδευσης και ξεκινά ένας άλλος, να σας αποχαιρετούμε εμείς οι καθηγητές σας στην πορεία σας προς το Λύκειο. Το Γυμνάσιο σας φιλοξένησε με πολύ αγάπη.Απίστευτα γρήγορα κύλησαν αυτά τα 3 χρόνια.Στην τρίχρονη διαδρομή σας στο Γυμνάσιο, πλουτίσατε τις γνώσεις σας, δημιουργήσατε φιλίες, μοιραστήκατε προβληματισμούς και όνειρα, θέσατε στόχους και αποκτήσατε περισσότερες ηθικές αξίες και ιδανικά.
Αυτό το όμορφο ταξίδι ολοκληρώνεται και ξεκινά το επόμενο, πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο.
Φυλάξτε για πάντα στη καρδιά σας όλες τις καλές στιγμές, θέστε στόχους, κάνετε όνειρα και παλέψτε για αυτά.
Πήρατε απλόχερα γνώση, αγάπη και ενδιαφέρον από τους καθηγητές σας. Σιγά- σιγά ο μικρός αυτός κόσμος  έγινε το δεύτερο σπίτι σας. Σας αγκάλιασε και σας καθοδήγησε σε νέους δρόμους μάθησης και προβληματισμού.Πόσα γεγονότα βιώσατε!!!
Αγαπημένα μας παιδιά, σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να είστε καλοτάξιδοι!!
Το σχολείο θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες για όλους σας. Πάντα να έχετε στο νου σας ότι δεν πρέπει να μένετε θεατές στο ταξίδι της ζωής, αλλά να μάθετε ν’ αγωνίζεστε,να ξεπερνάτε τα εμπόδια, να ζείτε με αξιοπρέπεια. Να διαλέγετε με ποιους θα συμπορευτείτε, με ποιους θα μοιραστείτε τις χαρές σας, τις έννοιες σας, τις ανησυχίες σας, ποιοι θα είναι οι φίλοι σας.
Να έχετε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας!!Αναζητείστε το δυναμικό που έχετε μέσα σας και θα μεγαλουργήσετε.
Τέλος να θυμάστε ότι η επιτυχία παίρνεται, διεκδικείται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια.
Τώρα αγαπημένα μας παιδιά, είστε έτοιμοι ν’ αποχαιρετίσετε το σχολείο σας και ν’ ανοίξετε ένα καινούργιο κύκλο ζωής. Καθένας από εσάς θα χαράζει τη δική του πορεία, θα ψάξει να βρει τον εαυτό του και τα θέλω του.
Στη ζωή σας να κρατάτε τις καλές στιγμές και να ξεχνάτε τις δυσάρεστες.
Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαθητές μας επί τρία χρόνια, συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά σας!!!
Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και στους γονείς και κηδεμόνες σας για την άψογη συνεργασία.
Εμείς θα μείνουμε εδώ στο πρώην σχολείο σας και θα σας παρακολουθούμε.
Θα μαθαίνουμε για σας, για τους αγώνες σας, τις δυσκολίες που θα συναντάτε, τις διακρίσεις, τις επιτυχίες σας.
Θα μαθαίνουμε και θα χαιρόμαστε. Και αν βρίσκετε χρόνο και μας επισκέπτεστε για να μας τις διηγηθείτε από κοντά,η χαρά μας θα είναι διπλή. Είναι αυτή η χαρά που παίρνουμε κάθε φορά που σας βλέπουμε να χαμογελάτε, που δικαιώνει τον κόπο μας και κάνει τη δουλειά μας να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες.
Σας ευχόμαστε να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε όσο ψηλότερα γίνεται.
Καλή συνέχεια παιδιά, καλό ταξίδι στην γνώση και στην πραγματοποίηση των ονείρων σας!
Από την προηγούμενη χρονιά, όπως γνωρίζουμε, έχει ξεκινήσει μια καινοτομία του σχολείου μας.
Το σχολείο αποφάσισε ΄΄ τιμής ένεκεν΄΄, να δίνει στην τάξη που αποφοιτά κάθε χρόνο το όνομα ενός ανθρώπουπου συνέβαλε με το έργο του και την εν γένει δράση του ουσιαστικά στην προαγωγή του πολιτισμού μας.
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η φετινή τάξη να φέρει το όνομα
΄΄ΤΑΞΗ ΡΙΤΣΟΥ΄΄.
. Τόσο εγώ, όσο και οι καθηγητές νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, για την πολύτιμη βοήθεια τους και την αμέριστη συμπαράσταση τον Αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Σάββα, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, τον Πρόεδρο Σορωνής κ. Μπονιάτη Εμμανουήλ, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που ανέλαβε ένα μέρος από το κόστος της διοργάνωσης και τους γονείς των μαθητών της Γ΄ Τάξης του σχολείου τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε σε όλους από ένα αναμνηστικό δώρο αποφοίτησης, για να θυμούνται τα όμορφα χρόνια του γυμνασίου και να συναντηθούν πάλι όλοι μαζί σε μερικά χρόνια, εδώ στο αγαπημένο τους σχολείο, το Γυμνάσιο Σορωνής.

By Γυμνάσιο Σορωνής

Το Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου. (Administrator ασφαλείας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *