Γυμνάσιο Σορωνής
Ο επίσημος Διαδικτυακός μας τόπος

Ολολκληρώθηκε με επιτυχία η επιμορφωτική συνάντηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, με θέμα την ειδική αγωγή και εκπαίδευση

Στην Ελλάδα, όλες οι εξελίξεις στον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης τα τελευταία τριάντα χρόνια κινούνται στην κατεύθυνση της ένταξης των μαθητών με αναπηρία στο εκπαιδευτικό σύστημα. Παρατηρήθηκε σημαντική πρόοδος στις υποδομές, στα προγράμματα, στο διδακτικό προσωπικό εκπαίδευσης και στις ειδικότητες υποστήριξης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Γι αυτό το λόγω το Γυμνάσιο Σορωνής σε συνεργασία με την κ. Δερέκα Σύμβουλο της Ειδικής Αγωγής στα Δωδεκάνησα , οργάνωσε επιμορφωτική συνάντηση με θέματα που αφορούν:

1. Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας [ΔΕΠ-Υ]. (Εισηγήτρια κ. Δερέκα, Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής)

2. Διαγνωστικοί φορείς και Εκπαιδευτική Αξιολόγηση στο Γυμνάσιο. (Εισηγητής: Γιαννακός Άγγελος, φιλόλογος του τμήματος ένταξης του γυμνασίου Σορωνής)

3. Δυσλεξία και Τρόπος σωστής ερμηνείας της Γνωμάτευσης από τα Κ.ΕΔ.Δ.Υ. (Εισηγήτρια κ. Δερέκα)

Η εν λόγω επιμορφωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας , εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Γυμνασίου Σορωνής Ρόδου για ανάληψη πρωτοβουλιών που στοχεύουν αφενός στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών για τη διαχείριση ζητημάτων που άπτονται της εκπαιδευτικής πράξης και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Διαβλέποντας, εν κατακλείδι, την ανάγκη υποστήριξης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν όχι μόνο σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, συγχαίρουμε την κυρία Δερέκα για την πρωτοβουλία αυτής της επιμόρφωσης και ευχόμαστε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμα περισσότερες εποικοδομητικές συζητήσεις μαζί της στο μέλλον.

Γιαννακός Άγγελος, εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής ΠΕ02.50

Φωτογραφίες από την επιμόρφωση

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.