Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες

Έναρξη μαθημάτων -Αγιασμός

Αγαπητοί/ες Γονείς και Κηδεμόνες,

μαθητές/τριες,

η έναρξη της σχολικής χρονιάς συνιστά μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό δρόμο των μαθητών προς την κατάκτηση της γνώσης. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο αποτελεί χώρο προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας. Μια Σχολική χρονιά που θα δοκιμάσει ίσως τις αντοχές μας. Πολλές φορές θα χρειαστεί να επιστρατευτεί η ψυχραιμία όλων μας και η δύναμη της υπομονής και επιμονής μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας και η Διεύθυνση με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, των αρμόδιων υπηρεσιών, (Δήμος Ρόδου, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ) έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να υποδεχθούμε τους μαθητές με ασφάλεια και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται

Ας εφοδιαστούμε όλοι μας με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων μας.

 

Σας καλούμε όλους σας να σταθείτε δίπλα μας με μόνο σκοπό την παροχή της γνώσης και της εκπαίδευσης στους μαθητές μας. Σε αυτήν την πορεία, εύχομαι σε όλους ψυχική δύναμη, υπομονή, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων μας.

Σας παραθέτουμε ένα μικρό οδηγό για την έναρξη και λειτουργία του Σχολείου μας.

Οδηγίες προσέλευσης για την ημέρα του Αγιασμού (13/09/2021)

 • Οι μαθητές και μαθήτριες θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08.20 και θα αποχωρήσουν αμέσως μετά τον Αγιασμό.
 • Κατά την προσέλευση στον χώρο του σχολείου (στην αυλή) θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα και να επιδείξουν (όχι να προσκομίσουν) βεβαίωση αρνητικού self-test ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου.
 • Ειδικά για την 1η εβδομάδα λειτουργίας του σχολείου, το πρώτο selftest θα πρέπει να γίνει Κυριακή (12/09) το απόγευμα. Το δεύτερο συστήνεται να γίνει την 4η ημέρα μετά το πρώτο (σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β 4054) ΚΥΑ.). Δηλαδή το δεύτερο να γίνει την Πέμπτη(16/09) το απόγευμα.
 • Θα γίνει συγκέντρωση στο προαύλιο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, στις καθορισμένες θέσεις και αφού ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος έλεγxος των selftest, θα ανεβούν στις αίθουσες οι μαθητές των Α και Β Τάξεων.
 • Στην αυλή θα μείνουν οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ τάξης.
 • Ο καθιερωμένος αγιασμός θα γίνει στην αυλή του σχολείου στις 10.00 μαθητών/τριών σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
 • Κατά την προσέλευση και κατά την αναχώρηση πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών.
 • Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο.
 • Από την επόμενη μέρα (Τρίτη 14/9) το Σχολείο θα λειτουργεί κανονικά.
 • Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας:
 • Η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν θα γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν
 • τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε και θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της μάσκας σε διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών βαθμίδων προϋποθέτει τη συνεκτίμηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών και τη συστηματική εκπαίδευση τους στις ορθές διαδικασίες εφαρμογής και απόρριψης τους όπως και την καθοδήγηση και ενεργητική επίβλεψη της συμμόρφωσης σε αυτές.
 • Για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης covid, οι μαθητές/τριες της Α τάξης θα εισέρχονται στο κτίριο του Γυμνασίου από την Πίσω είσοδο του κτιρίου ,από όπου θα εξέρχονται κατά τα διαλείμματα και την λήξη του ωραρίου τους.
 • οι μαθητές/τριες των Β και Γ τάξεων θα εισέρχονται στο κτίριο του Γυμνασίου από την Κεντρική είσοδο του κτιρίου ,από όπου θα εξέρχονται κατά τα διαλείμματα και την λήξη του ωραρίου τους.

 

Από την Τρίτη 14/09/2021, για το ωρολόγιο πρόγραμμα καθώς και την ώρα αποχώρησης των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας ,θα σας ενημερώνουμε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

Ζητούμε τη συνεργασία σας   και  καλούμε να είστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μας!

 

Ευχόμαστε σε όλους σας Καλή εποικοδομητική  δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία.

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Σορωνής

Δογιάμα Αικατερίνη

By Γυμνάσιο Σορωνής

Το Γυμνάσιο Σορωνής Ρόδου. (Administrator ασφαλείας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *