Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες

Άμεση ενημέρωση σχετικά με Πρόσκληση-Επιλογή-Κατανομή Στρατεύσιμου Προσωπικού (Κατάθεση Δελτίου Απογραφής γεννηθέντων το έτος 2003).»

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία για την εν λόγω υποχρέωση λήγει στις 31 Μαρτίου 2021. Δείτε εδώ την εγκύκλιο

Οι στρατεύσιμοι μπορούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στον ιστότοπο του Νομικού Σώματος με χρήση κωδικών taxisnet, μεταβαίνοντας στο σύνδεσμο https://www.stratologia.gr/el/katauesh_da_idioti. Εναλλακτικά, λαμβάνοντας υπόψη τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, δύνανται να καταθέσουν ΔΑ προσερχόμενοι σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Categories
Γονείς - Κηδεμόνες

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 01.02.2021 κατά τις πρώτες δύο (2) ώρες του ωρολόγιου προγράμματος (Το κουδούνι θα χτυπήσει στις 8:15π.μ) θα γίνει υπενθύμιση όλων των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις Λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενδεικτικά:

 •  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
 • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες
 • η χρήση αντισηπτικών
 • οι σχολαστικοί καθαρισμοί
 • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων
 • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.
 • οι σχολικοί εορτασμοί με μέτρα
 • οι επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α

Με εκτίμηση η Διευθύντρια

Δογιάμα  Αικατερίνη

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες

Δελτίο Τύπου ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς – κηδεμόνες σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία , αγάπη , ελπίδα , δημιουργικότητα.

Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία. Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021).

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό αναφορικά με δύο κυρίως ζητήματα:

Τον συγχρωτισμό γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. Θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών),

για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Με εκτίμηση η Διευθύντρια

Δογιάμα Αικατερίνη

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες

ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ 2020 – 2021

Μήνυμα για Ενισχυτική Διδασκαλία 2020 – 2021

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ Β 4194/29-09-2020 δημοσιεύτηκε η Υ.Α. με Α.Π.: 125614/Δ2/21-09-2020  με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2020-2021».

Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α΄ της Κ.Υ.Α. με Α.Π.: Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 (ΦΕΚ Β 4810/31-10-2020) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης και περιλαμβάνει τα παρακάτω μαθήματα:

1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3) Μαθηματικά

4) Φυσική

5) Χημεία

6) Αγγλικά

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία αρχίζει να λειτουργεί όπως ορίζεται από την σχετική εγκύκλιο έναρξης που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε σχολικό έτος και λήγει με τη λήξη των μαθημάτων και πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Η διδασκαλία των μαθημάτων δεν διεξάγεται στις διακοπές και στις αργίες σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπό στοιχεία 79942/ ΓΔ4/21-05-2019 (Β ́ 2005) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Τις ημέρες που πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας διεξάγονται κανονικά.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:

 • Για την Α΄ τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
 • Για τη Β΄τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
 • Για τη Γ΄ τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να συμπληρώσουν το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα Αίτησης – Δήλωσης και να το υποβάλλουν ηλεκτρονικά  στη Διεύθυνση του σχολείου μέχρι και την Τετάρτη 02/12/2020

 

Υπόδειγμα_1 Αίτησης_Δήλωσης μαθημάτων 2020_2021

Υπόδειγμα_1-αίτησης_δήλωσης-μαθημάτων-2020_2021

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο τις εργάσιμες ημέρες ,τηλεφωνικά 08:00-13:00 και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη διεύθυνση gymsoron@sch.gr

 

Με εκτίμηση  η Διευθύντρια

Δογιάμα Αικατερίνη

Categories
Χωρίς κατηγορία

Σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Από τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια-Λύκεια) σύμφωνα με την εγκύκλιο 151977/ΓΔ4/7-11-2020 . Οι σχολικές μονάδες της B/θμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη. Η υλοποίηση της Εκπαίδευσης αυτής πραγματοποιείται μέσω κατάλληλης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία καθιστά δυνατή την απευθείας μετάδοση (ήχου ή/και εικόνας) του μαθήματος προς τους μαθητές/τριες. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει στη διάθεση των διδασκόντων και των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της χώρας την υπηρεσία σύγχρονης τηλεκπαίδευσης με τη χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) και της ψηφιακής πλατφόρμας Webex Meetings.

Οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας θα εισέρχονται στα ηλεκτρονικά μαθήματα μέσω της πλατφόρμας αυτής και βάσει του ισχύοντος ωρολογίου προγράμματος που διαθέτουν και ίσχυε στο σχολείο τις τελευταίες εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. 

(ΦΕΚ 4264/30-09-2020, άρθρο 3, παρ.1 : “Η απουσία μαθητή/τριας απο κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό…προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής/τρια κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμο της φοίτησής του/της”

Οι σύνδεσμοι  των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή πλατφόρμα Webex , η χρονική διάρκεια των ωρών διδασκαλίας και το ωρολόγιο πρόγραμμα των τμημάτων έχουν αποσταλεί στα mail των κηδεμόνων.

Υπενθυμίζουμε το Γενικό Πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων που ίσχυε στο σχολείο μας και θα ισχύει και στην εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PDF

Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδή ποτε βοήθεια χρειαστείτε. Ευχόμαστε η κατάσταση αυτή να τελειώσει σύντομα και να συναντηθούμε και πάλι όλοι γεροί στον χώρο του σχολείου.

Με εκτίμηση η Διευθύντρια

Δογιάμα Αικατερίνη

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες Συμβούλιο Γονέων και Κηδεμόνων

Συγκρότηση 5μελών μαθητικών συμβουλίων

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν  για ανάδειξη των πενταμελών μαθητικών συμβουλίων του σχολείου, τα μαθητικά συμβούλια που προέκυψαν μετά την ψηφοφορία και τη συνεδρίαση των εκλεγέντων, είναι τα παρακάτω:

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ 5ΜΕΛΩΝ 2020 – 2021

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες Χωρίς κατηγορία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 • [metaslider id=13311]
 • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τους γονείς κηδεμόνες μαθητών του Γυμνασίου Σορωνής 

Αγαπητοί γονείς,λόγω των αυξημένων μέτρων προστασίας (Covid-19), καλό είναι να αποφύγετε τη φυσική σας παρουσία στον χώρο του σχολείου.Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, σας παρακαλούμε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Διεύθυνση του σχολείου στο τηλέφωνο 2241041231 , πριν από την έλευσή σας έχοντας μαζί σας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες Χωρίς κατηγορία

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

[metaslider id=13295]

           Με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2020-2021 για μαθητές και εκπαιδευτικούς την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Παρόντες ήταν η Διευθύντρια, εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων, εκπρόσωποι των μαθητών και φορείς του τόπου. Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ρόδου κ.Χριστοδούλου Σάββας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κ.Μπονιάτης Εμμανουήλ και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.Παπαδάκης Δημήτριος. Μετά τις ευλογίες του ιερέα, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές στους μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς,για την νέα σχολική χρονιά . Ακολούθησε ομιλία της Διευθύντριας κ.Δογιάμα Αικατερίνης η οποία άγγιξε τις καρδιές όλων και η συγκίνηση σε όλα τα πρόσωπα που τίμησαν την τελετή ήταν έκδηλη.

          Από την ομιλία της Διευθύντριας….
         
            Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι,Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες,Αγαπητοί Συνάδελφοι του Γυμνασίου Σορωνής. Το σχολείο ντύθηκε σήμερα τα καλά του και ευχή – προσδοκία όλων μας είναι να έχουμε μία νέα χρονιά,χωρίς προβλήματα, εποικοδομητική, δημιουργική και να πετύχουμε τους στόχους μας….
           Η σημερινή μέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι η μέρα των Μαθητών του Σχολείου μας, των παιδιών που οι γονείς μας εμπιστεύτηκαν και φέρουμε βαριά ευθύνη για την εκπαίδευση και αγωγή των μελλοντικών αυτών πολιτών……
         
            Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, Σήμερα ξεκινάτε μια νέα σχολική χρονιά και έχετε την ευκαιρία να θέσετε νέους στόχους.Να αγαπάτε το σχολείο σας το οποίο σας παρέχει πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας………….
            Εμείς οι καθηγητές σας ,δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες,δεξιότητες,αλλά να σας εμπνεύσουμε υπευθυνότητα,εντιμότητα, αυτοπειθαρχία,πνεύμα συνεργασίας!!!………
         
            Τελειώνοντας θα ήθελα να καλωσορίσω τις μαθήτριες και μαθητές, που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιο μας,τα πρωτάκια μας.!!Και να τους συμβουλέψω να μη διστάσουν στο νέο,μη φοβηθούν την όποια δυσκολία,μην υποβαθμίσουν τις ικανότητές τους,αλλά να πορευτούν προς το καλό και να καλπάζουν με τόλμη,θάρρος και γνώση προς τους στόχους τους!!! Αγαπητά μου παιδιά μη ξεχνάτε ότι σχολείο θα είναι η μεγάλη σας οικογένεια………..
            Τέλος θα ήθελα εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων να ευχαριστήσω όλους τους Φορείς του τόπου μας,σταθερούς συμπαραστάτες, βοηθούς και φίλους που με την αποφασιστική τους συμβολή,μας γεμίζουν με αισιοδοξία για την επιτυχή πορεία της νέας σχολικής χρονιάς.
     
ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ!!!
Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες Χωρίς κατηγορία

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ «ΑΓΙΑΣΜΟΣ»

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ- ΜΑΘΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ.

Η Διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων εύχεται  σε όλους σας  καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη στη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει για τους μαθητές μας με όνειρα, φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας.

Ας εφοδιαστούμε όλοι μας με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την επίτευξη των στόχων μας.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020. ΑΓΙΑΣΜΟΣ

 • 08:20 π.μ: Προσέλευση των μαθητών/τριών  και καθοδήγηση από εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.
 • Ενημέρωση μαθητών από καθηγητές
 • 11:00 π.μ : Αγιασμός με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 • αποχώρηση των μαθητών/τριών.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους  μάσκα.

Κατά την προσέλευση και κατά την αναχώρηση πρέπει να τηρείται απόσταση μεταξύ των μαθητών/τριών.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων στο σχολείο.

Ζητούμε τη συνεργασία σας   και  καλούμε να είστε πολύτιμοι αρωγοί και συμπαραστάτες μας!

 Καλή εποικοδομητική  δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά με υγεία.

 

Η Διευθύντρια

Δογιάμα Αικατερίνη

Categories
Χωρίς κατηγορία

Οδηγίες για την λειτουργία των σχολείων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας

 

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,Αποτελέσματα εικόνων για εοδυ

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες που έχει εκδώσει ο ΕΟΔΥ σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων. Είναι σημαντικό οι μαθητές μας να έχουν ενημερωθεί πριν την έναρξη του σχολείου στις 14 Σεπτεμβρίου.

Θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των μαθητών από τους καθηγητές τους για θέματα σχετικά με τον COVID-19 και την μαθητική συμπεριφορά καθώς και για τους νέους κανόνες στον σχολικό χώρο.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή και δημιουργική  σχολική χρονιά !  

COVID_ΔΕ_οδηγιες-Αύγουστος-2020

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Σορωνής

 

Categories
Ανακοινώσεις Γονείς - Κηδεμόνες

Καλοκαιρινή λειτουργία σχολείου 2020

Καλοκαιρινή λειτουργία σχολείου 2020

Ανακοίνωση
Από την Τετάρτη 01-07-2020 μέχρι τη Δευτέρα 31-08-2020 το σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη από ώρα 09:00-12:00
Σας ευχόμαστε
Καλό καλοκαίρι

Categories
Χωρίς κατηγορία

Τελετή Αποφοίτησης

Το πρωί της 25ης Ιουνίου το σχολείο άνοιξε τις πόρτες του για να αποχαιρετήσει τα παιδιά της Γ΄ γυμνασίου που μετά από τρία χρόνια φοίτησης στο Γυμνάσιο Σορωνής, ανοίγουν τα φτερά τους για το Λύκειο. Το πάρτυ αποφοίτησής τους που οργανώθηκε από τα ίδια τα παιδιά με την συνεργασία της Διευθύντριας, των καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων, τα είχε όλα: μουσική, τραγούδια, χορό, αλλά και αρκετή συγκίνηση.

Ο μπουφές με τα εδέσματα προσφέρθηκε από τους ίδιους τους μαθητέςτου σχολείου

Τους απόφοιτους αποχαιρέτησε εκ μέρους των εκπαιδευτικών του σχολείου η διευθύντρια κα Αικατερίνη Δογιάμα , η υποδιευθύντρια κα Αυγουστή Δέσποινα και εκ μέρους των γονέων ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κος Βασίλης Μοσκιού , ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν ο υπέροχος αποχαιρετιστήριος λόγος των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου που εκφώνησαν , η μαθήτρια Καλογιάννη Γεωργία πρόεδρος 5μελούς του Γ1 και ο μαθητής Αλεξίου Σακελλάριος –Παντελεήμων πρόεδρος 15μελούς.

Αγαπητά μας παιδιά,

Έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσετε το Γυμνάσιο και να ανοίξετε τα φτερά σας για το μεγαλύτερο σχολείο, το Λύκειο.Να θυμάστε ότι το ταξίδι της γνώσης είναι κοπιαστικό και πολλές φορές έχει εμπόδια. Αλλά οδηγεί στο όνειρο.Μη φοβηθείτε τις δυσκολίες, μην σας κάμψουν τα εμπόδια. Ταξιδέψτε μακριά, κυνηγήστε το όνειρό σας και δώστε του ζωή.Λένε πως οι αποχαιρετισμοί είναι πάντα δύσκολοι. Λένε πως κάθε αποχαιρετισμός είναι ένας αποχωρισμός, σηματοδοτεί μια διαδικασία που μας δείχνει ότι κάτι τελείωσε. Λένε πως τα λόγια είναι δύσκολο ν’ αποτυπώσουν τα συναισθήματα της στιγμής.
Μέρες σαν τη σημερινή μένουν πάντα χαραγμένες στο μυαλό μας. Στο μέλλον, πολλές φορές θ’ ανατρέξετε με νοσταλγία στα σχολικά σας χρόνια για να ζωντανέψετε μνήμες και στιγμέςπου ζήσατε με τους συμμαθητές σας και τους καθηγητές σας.
Μέρες σαν τη σημερινή προκαλούν σε όλους μας μια γλυκόπικρη συναισθηματική φόρτιση. Σήμερα όλα είναι διαφορετικά.
Συνηθίζεται σε στιγμές σαν κι αυτές, που ολοκληρώνεται ένας κύκλος εκπαίδευσης και ξεκινά ένας άλλος, να σας αποχαιρετούμε εμείς οι καθηγητές σας στην πορεία σας προς το Λύκειο. Το Γυμνάσιο σας φιλοξένησε με πολύ αγάπη.Απίστευτα γρήγορα κύλησαν αυτά τα 3 χρόνια.Στην τρίχρονη διαδρομή σας στο Γυμνάσιο, πλουτίσατε τις γνώσεις σας, δημιουργήσατε φιλίες, μοιραστήκατε προβληματισμούς και όνειρα, θέσατε στόχους και αποκτήσατε περισσότερες ηθικές αξίες και ιδανικά.
Αυτό το όμορφο ταξίδι ολοκληρώνεται και ξεκινά το επόμενο, πιο απαιτητικό και πιο δύσκολο.
Φυλάξτε για πάντα στη καρδιά σας όλες τις καλές στιγμές, θέστε στόχους, κάνετε όνειρα και παλέψτε για αυτά.
Πήρατε απλόχερα γνώση, αγάπη και ενδιαφέρον από τους καθηγητές σας. Σιγά- σιγά ο μικρός αυτός κόσμος  έγινε το δεύτερο σπίτι σας. Σας αγκάλιασε και σας καθοδήγησε σε νέους δρόμους μάθησης και προβληματισμού.Πόσα γεγονότα βιώσατε!!!
Αγαπημένα μας παιδιά, σας ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να είστε καλοτάξιδοι!!
Το σχολείο θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες για όλους σας. Πάντα να έχετε στο νου σας ότι δεν πρέπει να μένετε θεατές στο ταξίδι της ζωής, αλλά να μάθετε ν’ αγωνίζεστε,να ξεπερνάτε τα εμπόδια, να ζείτε με αξιοπρέπεια. Να διαλέγετε με ποιους θα συμπορευτείτε, με ποιους θα μοιραστείτε τις χαρές σας, τις έννοιες σας, τις ανησυχίες σας, ποιοι θα είναι οι φίλοι σας.
Να έχετε πάντα ανοιχτά και άγρυπνα τα μάτια της ψυχής σας!!Αναζητείστε το δυναμικό που έχετε μέσα σας και θα μεγαλουργήσετε.
Τέλος να θυμάστε ότι η επιτυχία παίρνεται, διεκδικείται και είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσπάθεια.
Τώρα αγαπημένα μας παιδιά, είστε έτοιμοι ν’ αποχαιρετίσετε το σχολείο σας και ν’ ανοίξετε ένα καινούργιο κύκλο ζωής. Καθένας από εσάς θα χαράζει τη δική του πορεία, θα ψάξει να βρει τον εαυτό του και τα θέλω του.
Στη ζωή σας να κρατάτε τις καλές στιγμές και να ξεχνάτε τις δυσάρεστες.
Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαθητές μας επί τρία χρόνια, συγχαρητήρια για τη συμπεριφορά σας!!!
Αξίζουν επίσης συγχαρητήρια και στους γονείς και κηδεμόνες σας για την άψογη συνεργασία.
Εμείς θα μείνουμε εδώ στο πρώην σχολείο σας και θα σας παρακολουθούμε.
Θα μαθαίνουμε για σας, για τους αγώνες σας, τις δυσκολίες που θα συναντάτε, τις διακρίσεις, τις επιτυχίες σας.
Θα μαθαίνουμε και θα χαιρόμαστε. Και αν βρίσκετε χρόνο και μας επισκέπτεστε για να μας τις διηγηθείτε από κοντά,η χαρά μας θα είναι διπλή. Είναι αυτή η χαρά που παίρνουμε κάθε φορά που σας βλέπουμε να χαμογελάτε, που δικαιώνει τον κόπο μας και κάνει τη δουλειά μας να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες.
Σας ευχόμαστε να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε όσο ψηλότερα γίνεται.
Καλή συνέχεια παιδιά, καλό ταξίδι στην γνώση και στην πραγματοποίηση των ονείρων σας!
Από την προηγούμενη χρονιά, όπως γνωρίζουμε, έχει ξεκινήσει μια καινοτομία του σχολείου μας.
Το σχολείο αποφάσισε ΄΄ τιμής ένεκεν΄΄, να δίνει στην τάξη που αποφοιτά κάθε χρόνο το όνομα ενός ανθρώπουπου συνέβαλε με το έργο του και την εν γένει δράση του ουσιαστικά στην προαγωγή του πολιτισμού μας.
Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η φετινή τάξη να φέρει το όνομα
΄΄ΤΑΞΗ ΡΙΤΣΟΥ΄΄.
. Τόσο εγώ, όσο και οι καθηγητές νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε, για την πολύτιμη βοήθεια τους και την αμέριστη συμπαράσταση τον Αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου Σάββα, Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, τον Πρόεδρο Σορωνής κ. Μπονιάτη Εμμανουήλ, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, που ανέλαβε ένα μέρος από το κόστος της διοργάνωσης και τους γονείς των μαθητών της Γ΄ Τάξης του σχολείου τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την ιδιαίτερη και ξεχωριστή ημέρα!!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε σε όλους από ένα αναμνηστικό δώρο αποφοίτησης, για να θυμούνται τα όμορφα χρόνια του γυμνασίου και να συναντηθούν πάλι όλοι μαζί σε μερικά χρόνια, εδώ στο αγαπημένο τους σχολείο, το Γυμνάσιο Σορωνής.